Būtina registracija Likes

Dalinamės mūsų narių, asociacijos „Lietuvos maisto pramonė“ kvietimu į diskusiją „Inovatyvios idėjos maisto pramonėje – ko nori vartotojas“. 

Renginio laikas: 2021 07 08 d. 10 val.

Renginio vieta:  Nuotolinė diskusija

Asociacija „FoodDrinkEurope“ paskelbė iniciatyvą #FoodFuture (#MaistoAteitis), kuri kviečia Europos piliečius, sprendimų priėmėjus, nevyriausybines organizacijas, mokslo ir pramonės atstovus konstruktyviam dialogui apie mūsų maisto ateitį. Teigiama, kad dar niekada nebuvo tokio būtino poreikio kurti tvarias maisto sistemas ir ši diskusija padės maisto pramonei imtis bei tęsti pradėtus pokyčius.

Siekdami tvarių maisto sistemų turime galvoti apie inovacijas ir idėjas, kurios padėtų išsaugoti planetą ir skatintų vartotojus sveikiau gyventi, rinktis sveikatai palankesnius produktus. Rgealizuodamos šiuos pokyčius pramonės įmonės turi galvoti ir apie ekonominį efektyvumą.

Taigi, nuo 2021 metų prasideda renginiai, diskusijos, kviečiančios kiekvieną pasisakyti šia tema. Plačiau apie tai.

Asociacija „Lietuvos maisto pramonė“ palaiko šią iniciatyvą ir kviečia pirmajai diskusijai „Inovatyvios idėjos maisto pramonėje – ko nori vartotojas“.

Tikslas – padiskutuoti, pasidalyti patirtimi, kokių inovacijų, kokių pokyčių laukia vartotojas, kas turi įtakos šiems pokyčiams, kiek vartotojams svarbu sveikatai palankesnė mityba ir kaip mūsų asociacijos įmonėms sekasi judėti šia kryptimi, kas jau pasiekta, kokių problemų kyla ir pan. Pirmame renginyje bus aptariama, ko nori vartotojas, kokias inovacijas maisto pramonė gali pasiūlyti ieškantiems sveikatai palankesnių produktų.

Renginį moderuos Rasa Bagdonienė, verslo konsultantė, UAB „Market SMART“ partnerė

Pranešimai:

  • Įžanginis žodis apie europinę iniciatyvą #FoodFuture (5-10 min.)
  • Dabartiniai suaugusių lietuvių mitybos įpročiai – kaip/ar jie keičiasi?

 Dr. Roma Bartkevičiūtė, Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro Mitybos ir fizinio aktyvumo skyriaus vedėja (15-20 min.)

  • Kokią įtaką mūsų sveikatai turi mityba?

Evelina Cikanavičiūtė, VUL Santaros klinikų gydytoja dietologė (15-20 min.)

  • Vartotojų sveikatingumo tendencijos pakuoto maisto rinkoje – Lietuva Europos kontekste.

Gabija Kubiliūtė, „Euromonitor International“ rinkos analitikė (15-20 min.)

  • Pandemija ir vartotojų įpročių pokyčiai: tendencija ar laikinas reiškinys.

Virgaudas Gedrimas, UAB „Mondelez Baltic“ generalinis direktorius (15-20 min.)

  • Įmonės patirtis: Sveikata ir tvarumas. Ar mėgstami ledai gali atliepti šiuolaikiško vartotojo poreikius“?

Algirdas Gauronskis, UAB „Vikeda“ generalinis direktorius (15-20 min.)

  • Įmonės patirtis. Pranešimas derinamas (15-20 min.)
  • Įmonės patirtis: Baltymai iš vabzdžių – tvarus ateities baltymų šaltinis šiandien?

Kęstutis Lipnickas, UAB „Divaks” direktorius (15-20 min.)

Klausimai, diskusija

Maloniai kviečiame registruotis ir dalyvauti!

Registruokitės čia arba el. paštu info@maistoasociacija.lt  iki liepos 5 d.

Prisijungimo nuorodą dieną prieš renginį atsiųsime visiems užsiregistravusiems.