2020 m. lapkričio 2-8 dienomis vyks jau aštuntoji Lietuvos gastronomijos savaitė, kurios metu restoranai atvers duris visiems, norintiems pažinti aukštesnę maisto kultūrą, gastronomijos tendencijas, restoranų šefų meistrystę. Festivalį organizuoja Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija. Renginio rėmėjas – „Santa Maria“. Informaciniai partneriai: žurnalas GERAS SKONIS, portalas SKONIS.LT, VšĮ „Keliauk Lietuvoje“, LITEXPO, Vilniaus miesto savivaldybė, Kauno miesto savivaldybė.

Jau antrus metus Gastronomijos savaitė vyksta ne tik didžiuosiuose miestuose, bet visoje Lietuvoje – tokiu būdu tikimasi paskatinti Lietuvos gastronominį turizmą, geresnį regionų pažinimą, autentiškų lietuviškų skonių bei vietų atradimą. Šiemet festivalyje dalyvauja restoranai iš VilniausTrakųVidurio LietuvosPietų LietuvosPajūrio ir Šiaurės Lietuvos.

Beprecedentės šių metų aplinkybės padarė įtakos ir Gastronomijos savaitės krypčiai, tikslams: „Užsienio svečių praktiškai neliko. Vietinis ragautojas lanko patikrintas vietas, mažiau eksperimentuoja, ieško paprastesnių pasiūlymų, pigesnių patiekalų. Stebint šias tendencijas norime paskatinti aplankyti ir naujas vietas, atrasti restoranų skirtingas virtuves. Šį kartą labiau atsigręžiame į lietuvišką virtuvę, bet modernią, šiuolaikinę, kurioje improvizuojama, eksperimentuojama“, – dalinosi organizatoriai. „Nepaisant išorinių aplinkybių, džiaugiamės, kad šiais metais dalyvaujančių skaičius išaugo – degustacinius meniu tieks net 49 restoranai! Dalyviai pasiruošę užtikrinti ne tik puikias gastronomines patirtis, bet ir visas reikalaujamas saugos bei higienos priemones.“

Festivalio svečiai vėl turės galimybę internetu balsuoti už labiausiai patikusį aplankytą restoraną ir taip išrinkti Gastronomijos savaitės žvaigždę. Restoranams tai – išskirtinė proga prisistatyti, supažindinti svečius su savo idėjomis bei unikaliu stiliumi. Be to, dalis restoranų priėmė „Keliauk Lietuvoje“ mestą iššūkį ir į savo degustacinius meniu įtraukė nacionalinių patiekalų. Šiuos restoranus rasite atskirame Gastronomijos savaitės žemėlapyje „Nacionalinė virtuvė“.

Gastronomijos savaitės metu, kaip ir visuomet, maisto entuziastai yra kviečiami iš sąrašo išsirinkti labiausiai intriguojantį restoraną bei jo specialų degustacinį meniu. Rinkinio asmeniui kaina: 10 Eur, 20 Eur arba 30 Eur. Visą restoranų sąrašą rasite čia.

FACEBOOK

Artimiausi renginiai

28 Jan

III seminaras iš cik...

  • III seminaras iš ciklo „Žaliasis Kursas 2021-2027 m. Naujos Galimybės ir Rizikos Lietuvos Pramonei“