Lpk Logo Lt

LPK susitikime su ūkio ministru – dėmesys inovacijoms ir verslo aplinkos gerinimui

2018 05 22

Inovacijų reformą vykdančios Ūkio ministerijos ministras Virginijus Sinkevičius susitikime su Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) nariais išreiškė padėką LPK už inicijavimą ir įsitraukimą kuriant platformą Pramonė 4.0. bei pristatė prioritetines ministerijos veiklos kryptis ir apžvelgė inovacijų reformą.

Susitikimo metu ūkio ministras pabrėžė, kad Ūkio ministerija imasi lyderystės, kuriant koordinuotą šalies informacinių išteklių valdymo modelį.

„Ūkio ministerija turi labai aiškią inovacijų krypties viziją ir mūsų netenkina dabartinė situacija, kai suryjama daug verslo administracinių kaštų. Turime labai daug inovuojančių įmonių, bet jos mažai kam žinomos. Svarbu, kad nebūtų apsunkintos jų galimybės gauti paramą“, – sakė V. Sinkevičius.

LPK narių susitikime su ministru buvo aptartos priemonės, padedančios gerinti verslo aplinką bei procedūros, kurios leistų paspartinti verslo aptarnavimą. Tai, pasak ministro, padėtų Lietuvai kilti Pasaulio banko tyrimo „Doing Business“ reitinge, kuriame šiuo metu Lietuva užima 41-ąją vietą.

„Vienas iš didenių mūsų prioritetų – nemokumo rodiklis. Taip pat labai svarbus verslo pradžios rodiklis. Turime siekti procedūrų optimizavimo, eliminuoti privalomą imonės vardo rezervavimą ir įvykdyti uždarųjų akcinių bendrovių įstatinio kapitalo formavimo peržiūrą“, – vardino V. Sinkevičius.

Ūkio ministras pritarė tam, kad būtų kuo labiau mažinama administracinė viešųjų pirkimų procedūrų našta.

„Ūkio ministerija pritaria, kad vertinant tiekėjų pasiūlymus papildomi balai būtų skiriami, atsižvelgiant į viešuosiuose pirkimuose dalyvaujančios įmonės mokamą vidutinį mėnesinį darbo užmokesčio dydį“, – sakė ūkio ministras.

Susitikime dalyvaujančiam V. Sinkevičiui buvo iškeltas klausimas dėl užmojo sukurti valdiškų vaistinių tinklą, dėl kurio pagrįstumo ir reikalingumo ministras išreiškė didelę abejonę.

Susitikime taip pat dalyvavo išmaniosios gamybos kompetencijų dentro VšĮ „Intechcentras“ vadovas Audrius Jasėnas, kuris susirinkusius LPK narius supažindino su praktinėmis skaitmenizacijos galimybėmis,įvardijo didžiausias ir dažniausiai organizacijų daromas klaidas ir akcentavo skaitmeninio įmonių audito būtinybę.

„Viena iš dažniausiai pasitaikančių klaidų yra manymas, kad naujos technologinės įrangos įsigijimas padės išspręsti įmonės problemas. Lietuvos pramonė neišnaudoja visų turimų pajėgumų. Todėl prieš perkant naują įrangą įmonė turėtų įsivertinti, kokiame lygyje ji yra ir kokie sprendimai duotų didžiausią pridėtinę vertę ir naudą. Svarbu skaitmenizaciją vertinti struktūriškai ir atsakingai – tuomet kaštai nebus dideli, bet bus sukuriama didelė pridėtinėlpk vertė“, – pabrėžė „Intechcentro“ direktorius.

Susijusios naujienos

V. Janulevičius: Laiškas Lietuvos biurokratams

2024 03 26
Dsc 3767

Plungėje diskutuota kaip „įdarbinti“ skaitmenizaciją form...

2024 02 05
416404724 1075391566999502 6900878726792735135 N

Į(si)vertinkite savo įmonės skaitmenizavimo greitį: išban...

2024 02 01
Ddigital Speed Test Banner
Archyvas, pramonė, skaitmenizacija"}],"exclude_current_post":true,"useQueryEditor":true,"signature":"9874198ac12149bb29a3740491eeb18e","user_id":2,"time":1711471143,"lang":"lt","post__not_in":[2988],"category_name":"Naujienos","tag":"Archyvas, pramon\u0117, skaitmenizacija","paged":1}" data-page="1" data-max-pages="501">

Įrašykite paieškos frazę: