Gegužės 20 – 26 dienomis vyksta jau šeštoji Lietuvos gastronomijos savaitė, kurios metu restoranai atveria duris visiems, norintiems pažinti aukštesnę maisto kultūrą, gastronomijos tendencijas, restoranų šefų meistrystę. Festivalį organizuoja Lietuvos pramonininkų konfederacijos narė – Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija bei Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija.

Šiemet pirmą kartą savaitė rengiama vasaros sezono išvakarėse, kuomet restoranų šefai pasirengę lankytojus nustebinti naujovėmis, šviežiomis gamtos gėrybėmis, o ilgi ir šilti vakarai leidžia mėgautis puikiu maistu lauko terasose, kiemeliuose ar net gamtos apsuptyje.

Festivalio svečiai vėl turės galimybę internetu balsuoti už labiausiai patikusį aplankytą restoraną ir taip išrinkti gastronomijos savaitės žvaigždę. Restoranams tai – išskirtinė proga prisistatyti, supažindinti svečius su savo idėjomis bei unikaliu stiliumi. Puikus pavyzdys – 2018 m. gastronomijos savaitės žvaigždę laimėjęs restoranas „Balzac“ Vilniuje. „Tai mūsų pirmoji Gastronomijos savaitė, todėl be galo džiaugiamės tokiu sėkmingu dalyvavimu. Sulaukėme daugybės svečių, o puikus jų įvertinimas – didžiausia paskata mums“ – po apdovanojimo ceremonijos šypsenos neslėpė restorano direktorė Jadvyga Lobul.

Gastronomijos savaitės metu, kaip ir visuomet, maisto entuziastai bus kviečiami iš sąrašo išsirinkti labiausiai intriguojantį restoraną bei jo specialų degustacinį meniu.

Daugiau informacijos: skonis.lt ir https://www.facebook.com/gastrosavaite/

Informaciniai partneriai: žurnalas GERAS SKONIS, portalas SKONIS.LT, VšĮ „Keliauk Lietuvoje“, Vilniaus miesto savivaldybė, Kauno miesto savivaldybė, Šiaulių turizmo informacijos centras.